Kedves Polgárok!

Falugondnoki szolgálat megalakulásával és a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel önkormányzatunk lehetőséget kapott, hogy ingyenesen Covid tesztelési és szűrési feladatokat lásson el a lakosság körében.

Erre a Somogy Megyei Kormányhivataltól, a Tabi Családsegítő Szolgálat közreműködésével rendszeresen teszt anyagokat kapunk, amivel ezt el tudjuk végezni ingyenesen. Falukban a tesztelést, a szakképzett mentőápoló és egyben képviselőnk Horváth János látja el. Jelentkezni a tesztre az alábbiakban megadott elérhetőségen lesz lehetőség.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ingyenes tesztet csak azok kérjék, akik valóban rászorulnak, betegek vagy oltás előtt állnak. A teszt vizsgálat ingyenes és tájékoztatás jellegű! Az önkormányzat munkatársait is folyamatosan fogjuk tesztelni a jövőben.

Esetlegesen a pozitív tesztet produkáló betegnek, a szűrés után lehető legrövidebb időn belül jelezni kell a háziorvosnak a teszt eredményét, aki majd ennek megfelelően fog eljárni.

Nagy valószínűséggel újabb tesztet fog elrendelni ez esetbe és addig önkéntes járványügyi karanténban kell maradni.

Tesztre való jelentkezés telefonon lehetséges, ha nem érnék el egyből a képviselő urat, ami munkájából kifolyólag elképzelhető, akkor ö vissza fog hívni mindenkit időpont egyeztetésre.

Kérjük a tisztelt lakosságok ezen felül, hogy akinek nincs internet elérhetősége az szóban is terjessze ezt az ingyenes szűrési lehetőséget!

Eme nehéz időkben megkérjük a lakosságot, hogy jobban figyeljenek a környezetükben élőkre. Ha valaki segítségre szorul, azt kérjük a falugondnoknak vagy az önkormányzatnak jelezzék.

Tesztelésre jelentkezés:

Horváth János

Tel: 06 70 374 9165

Ingyenes Covid szűrési lehetőség

You May Also Like