https://www.andocsiszuzanya.hu/A Tabi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szervezésének utolsó állomásaként Bábonymegyer községben került megrendezésre a nyári játszóház és kirándulás. 2020.08.17.-én és 2020.08.24.-én.
Az első napon a focipályán gyűlt össze 32 kis lurkó. Kézműves foglakozásokon, sorversenyeket és játékos vetélkedőket játszhattak, ki-ki kedve szerint. A nyugdíjasok egyesületének tagjai tízóraival kínálták a gyermekeket.Délben finom paprikás krumplit és palacsintát ehettünk.Csokival és jégkrémmel koronáztuk meg a napot.
 
A második napon kirándulni mentünk Nágocsra és Andocsra. A nágocsi Dániel kecskefarmon kezdtük a napot. A megszokott kedvességgel fogadtak bennünket.A gyerekek a “Pötyike” nevű gidát megsimogathatták,és kóstolhattak friss kecskesajtot is. Köszönjük Daninak és édesanyjának! A Zichy kastélyba folytattuk napunkat.Zichy Éva mesélt a kastélyról,a történeti kertről,és énekelt nekünk a kastély nagytermében.Hálásan köszönjük az értékes együtt töltött időt! Az őshonos háziállatok birodalmába folytatódott utunk.Simor Ákos és kedves felesége jóvoltából megnézhettük és meg is simogathattuk az őshonos állatokat.Köszönet érte! Az andocsi Nagyboldogasszony templomba zártuk a napot. Szalai Tamás plébános Úr beszélt a templom történetéről és a kegyszoborról.A múzeumban megcsodálhattuk a ruhákat. Emlékbe Máriás szentképet és képeslapot kaptunk.Köszönjük!
 

Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni a Bábonymegyeri nyugdíjasok egyesületének,az Önkormányzat dolgozóinak és Knopf Antal polgármester Úrnak aki mindenben támogatott minket és kéréseinket teljesítette.

Bódis Katalin

 
Tabi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ
Óvodai és iskolai szociális segítő
Varga Felícia és Utasi Balázs Bábonymegyer község családsegítői