Györfi Richárd a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásán a bábonymegyeri szavazókörben egyéni listán mandátumot szerzett. A képviselő a Mot-v. 30. § alapján, 2021. december 31.-ei hatállyal, írásban benyújtotta a lemondását. A polgármester a 2021.  november 24.-ei  érdek-képviseleti ülésen ismertette a képviselői mandátumáról való  lemondását  a testülettel.

Az Ovjt. 21. § (1) bekezdése alapján, ha az egyéni listáról megválasztott képviselő helye üresedik meg, helyére a következő legtöbb szavazatot elnyert jelölt lép.

A  helyi   önkormányzati   képviselők  és  polgármesterek 2019. évi   választásán,   a „SZAVAZÓKÖRI JEGYZŐKÖNYV A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL” című jegyzőkönyv alapján, az egyéni listán soron következő legtöbb szavazatot kapott képviselő-jelölt LIGETI LÁSZLÓ (113  érvényes szavazattal).

A helyi választási bizottság írásbeli nyilatkozatot kért a képviselő jelölttől, hogy be kívánja-e betölteni a megüresedett mandátumot. LIGETI LÁSZLÓ képviselő jelölt 2021. december 16. napján írásban nyilatkozott, hogy a megüresedett önkormányzati képviselői mandátumot be kívánja tölteni.

A Helyi Választási Bizottság BA/70106-1/2022 számú határozata elérhető itt!