A Dél-Dunántúli Piros túraútvonal falunkon keresztül húzódik északi irányban Siófok felé így a tavasz közeledtével egyre többen merészkednek, ki a természetbe iktatnak be kisebb – nagyobb távokat. Pár napja egy kedves házaspár érkezett e célból hozzánk Sipos Jánosné Zsuzsanna és férje Sipos János. Mindketten szeretik a természetet és nagy túrázók. Falunkban a Piros útvonal bélyegzője az önkormányzat épületénél található jelenleg meg. Túrájukat e bélyegző begyűjtése céljából és egy rövid pihenőt beiktatásával folytattunk egy tartalmas beszélgetést falunkról, a környezetünkről és értékeinkről.

Távlati célok között szerepel a turizmus és ezen belül a falusi turizmus nyújtotta lehetőségek kiaknázása, fejlesztése a jövőben, falukban is. Első sorban pályázati forrásokra támaszkodva vagy más pályázatok szerves részeként segítve ezen célokat. Balaton közelsége és a karnyújtásnyira lévő Som falú végig elérő kerékpárút is jó kiindulási alapnak ígérkezik erre. Az aktív turisztikai attrakciók minden korosztály számára egyre népszerűbbek ma már.

Kapoly – Bábonymegyer – Siófok túra útvonalat a  főoldalunkon a Látnivalók menüpontban lehet részletesen térképek segítségével tanulmányozni.

Egyre népszerűbb a falunkon átvezető Piros túra útvonal

You May Also Like