A világjárvánnyá nyilvánított koronavírus fertőzés miatt, a kormány 2020. március 11-én vészhelyzetet hirdetett, amely még mindig tart. Ilyenkor mindenképp félre kell tenni a politikai nézetkülönbségeket, a személyes vitákat, sérelmeket. A bajban az igaz emberek összetartanak. Mindenek fölött legfontosabb az emberi élet, az egészség megőrzése.

Bábonymegyer lakóinak többsége eddig jól teljesített. Megköszönöm önkormányzatunk képviselőinek, dolgozóinak, a falunk bátor önkénteseinek eddigi megfeszített munkáját. Hálás vagyok, hogy továbbra is számíthatok rájuk. Mindenkinek elismerés jár, aki hozzájárul ahhoz, hogy a nehéz napok elviselhetőbbek legyenek, hogy a segítség elérhető legyen azok számára is, akik egyedül vannak, vagy hozzátartozóiktól, ismerőseiktől nem kaphatják meg. Nagyon sok ember megmutatta; a közösség, lakóhelyünk érdekében akar, és tud is cselekedni. Ha kell, naponta sorba állnak gyógyszerért, vagy éppen bevásárolnak, postára mennek, ügyeket intéznek, védőmaszkokat varrnak.

Ebben az áldatlan helyzetben erőteljesen megmutatkoznak azok a komoly hiányosságok, amelyek hatékonyabban segíthetnék a mindennapos megoldandók kezelését. Szükséges lenne a falugondnoki szolgálat, a falubusz, egyelőre nincs körzeti megbízott rendőr, polgárőrség, mezőőri szolgálat. Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy ezek kialakítását és bizonyos esetekben felélesztését elindítottuk, a falubuszra pedig várjuk a pályázat megnyitását.

A bezártság miatt korosztálytól függetlenül a türelem, az erő, a kitartás fogy, de sajnos, még nincs vége a járványnak, és emiatt a korlátozásoknak sem. A szakemberek májusra – júniusra jósolják a tetőzést, de igazából senki nem tudhatja mit hoz a következő időszak.

Éppen ezért határozottan kérem, továbbra is tartsák be az előírt szabályokat, tegyenek meg mindent a vírus fékezése érdekében, segítve ezzel azt, hogy mielőbb visszatérhessünk a megszokott életünkhöz, munkánkhoz.

Vigyázzunk szeretteinkre, embertársainkra, önmagunkra!

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Knopf Antal

polgármester

Tisztelt Bábonymegyeri Lakosok!

You May Also Like