Bábonymegyer Község
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Elszármazottak Találkozója

június 26 - 10:00 - 18:00

Minden Évben Haza Térünk!

Mit jelent nekem a szülőföld? Ez a  hely, ahol születtem és nevelkedtem. Ez a föld, ahol az otthonom van, ahová mindig visszavágyom és csodás emlékek kötnek. Nagyon szeretem gyönyörű tájait, nevezetességeit, hagyományait. ezen gondolatok mellett született meg az ötlet nekünk is …majd léptünk a tettek mezejére ami végre meg is valósulhat így a pandémia visszaszorulása után.

Szülőföld! Mily csodálatos a magyar nyelv, hogy ily szép szóösszetétellel fejezi ki azt a helyet, ahol megszülettünk. Szinte a szívünk mélyéig hatol, amikor kimondjuk: Szülőföld! Megannyi érzelem, emlék tolul elénk, amikor e szót halljuk. Ott kapta hátára a lengedező szellő alig hallható sírásunkat, hogy hírül adja a világnak: megszülettünk! Itt ringott bölcsőnk, itt tudatosult bennünk édesanyánk örökké feledhetetlen szerető arca. Itt töltöttük gyerekkorunk legszebb időszakát, itt éltünk családunkkal és kötöttünk életre szóló barátságokat. Elszármaztunk, mert az élet ezt hozta valamikor, de mi most haza térünk…. 2021.06.26-án!

“Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám…”
Tervezett program:

10.00 – Folyamatos érkezés Bábonymegyer Faluház előtti területre

11.30 – A jelenlévők köszöntése ünnepélyes köszöntése – Knopf Antal Polgármester és  Vázsonyi Gyula szervező részéről

12.00 – Közbeszéd… régi emlékek,történetek felidézése egymás között…(focipálya) Futball pályán nyitott sátor lesz felállítva, ahol a kedves vendégek baráti beszélgetések keretében eleveníthetik fel a régi bábonymegyeri emlékeiket, találkozhatnak rég nem látott ismerősökkel Lehetőségekhez mérten mindenki, amit gondol és tud hozzájárulni a találkozóhoz batyus jelleggel, Köszönjük szépen előre is!

13.30 – Látogassunk el kis falunk utcáiba baráti körben – iskola, templomok, iskolák,  nevezetes helyek – Közben baráti beszélgetések folytatás a régmúlt időkről és a jelenről barátainkkal.

Rég volt… szép volt.. hogy is volt..ki is volt…

16.00 – Tervezett vissza érés a focipályára ahol frissítőkkel várjuk  kedves vendégeinket

18:00 – Tervezett rendezvényzárás

A rendezvény ingyenes!
Várunk mindenkit sok szeretettel!
 

best Running shoes | Mens Footwear

Elszármazottak Találkozója

Részletek

Dátum:
június 26
Időpont:
10:00 - 18:00
Esemény kategóriák:
, , , , ,
Esemény címkék:

Szervezők

Bábonymegyer Önkormányzata
Vázsonyi Gyula

Helyszín

Sportpálya
József Attila utca
Bábonymegyer, Somogy 8658 Magyarország
+ Google Térkép
Bábonymegyer Község